Kalkkareitten kulttuurikeikka
-etätapahtuma

verkossa 22.3.–2.4.2021

Mikä on Kalkkareitten kulttuurikeikka?

Kalkkareitten Kulttuurikeikka on Nuorisoseurat Lounais-Suomen alueen lasten ja nuorten tapahtuma, jonka ytimessä ovat katselmusesitykset ja työpajatoiminta. Tapahtuman tavoitteena on lasten ja nuorten kulttuurisen harrastustoiminnan tukeminen ja edistäminen nuorisoseuroissa.

Koronatilanteen vuoksi Kalkkareitten Kulttuurikeikkaa vietetään tänä vuonna etätapahtumana.Tämä tarkoittaa sitä, että saamme ihastella alueemme lasten ja nuorten katselmusesityksiä virtuaalisesti. Katselmusesitykset tulevat tälle sivulle nähtäväksi maanantaina 22.3, esitykset ovat nähtävissä 2.4. asti. Yleisön on mahdollista äänestää omaa suosikkiaan videoiden esilläoloaikana sivun alalaidassa olevalla lomakkeella. Katselmuslajeina ovat tanssi, musiikki, näyttämötaiteet, visuaaliset taiteet ja sanataiteet.

Moni tapahtumaan ilmoittautunut ryhmä joutui perumaan osallistumisensa tiukentuneiden koronarajoitusten vuoksi. Tasapuolisuuden vuoksi tänä vuonna Kalkkareilla ei jaeta palkintoja. Ne ryhmät ja esiintyjät, jotka pystyvät toteuttamaan katselmusesityksensä tallentamisen tai lähettämään katselmustyönsä, saavat raatilaisilta palautteen. Palautteet annetaan ryhmien ja raatilaisten välillä etäyhteyksiä käyttäen ja osallistujat saavat myös kirjallisen palautteen.

Kalkkareitten Kulttuurikeikka -etätapahtuman järjestävinä seuroina ovat tänä vuonna Porin Nuorisoseura ja Ulvilan Nuorisoseura yhteistyössä Nuorisoseurat Lounais-Suomen aluetoimiston kanssa.

 

Raatilaiset

Jutta Wrangén

TANSSI

Johanna Hurme

TANSSI

Tiina Koskinen

MUSIIKKI

Jaana Uurainen

VISUAALISET TAITEET

Timo Riuttanen

MUSIIKKI, VISUAALISET TAITEET

Anne Rinnetmäki

NÄYTTÄMÖILMAISU

Karoliina Hursti

NÄYTTÖMÖILMAISU

Saara Villberg

SANATAITEET

Tutustu tarkemmin eritaiteenlajien raatilaisiin täältä.

Musiikki

Anton Rajala

Musiikki
Kuoreveden nuorisoseura

Crazy Town
Anton on 15-vuotias kitaransoittaja. Hän soittaa Ozzy Osbournen säveltämän kappaleen Crazy Town.

Minttu Jämsen

Musiikki

Kuoreveden Nuorisoseura

Yö meren rannalla
Minttu on 15-vuotias pianonsoittaja. Hän soittaa Heino Kasken sävellyksen Yö Meren rannalla.

Näyttämöilmaisu

Ilmaisutaidon kerho

NÄYTTÄMÖILMAISU
Kuoreveden Nuorisoseura

Kristan elämää
Kuoreveden Ns;n Ilmaisutaidon kerho esittää pienoisnäytelmän "Kristan elämää" kirjoittanut Inkeri Ojanen ryhmän antamista ideoista. Aihe on nuorten tyttöjen ystävyys ja nuoren suhde äitiin ja uudet asiat, jotka myllertävät esteinä ja jotka pitää vaan sulattaa. Näyttelijöina Anni Hietala, Emma Järvinen ja Miina Rouhiainen. Ryhmää ohjaa Inkeri Ojanen.

Tanssi

Viima

Tanssi
Jokioisten Nuorisoseura Tahdittomat

Päivä pikkukapteenien matkassa.
Ryhmässä tanssii kaksi reipasta ja innokasta tyttöä. Esityksen nimi: "Päivä pikkukapteenien matkassa".
Esitys on ryhmälle tehty oma tanssisikermä, jonka harjoittelu aloitettu on jo viime keväänä mutta,  jäi silloin koronan takia kesken. Ryhmää ohjaa Heidi Vaittinen ja Satu Jauhiainen.

Jatuli

Tanssi
JOKIOISTEN NUORISOSEURA TAHDITTOMAT

Turvallista kisailua -katrilli

Kyseessä katrilli, jonka voi jokainen tanssia ihan yksin.
 Tämä harjoiteltu koreografia tehtiin kuvauspäivänä, juuri ennen kuvausta. Koreografian pohjautuu kuitenkin tanssivuoden aikana eri tansseista opittuihin askelsarjoihin. Koreografian on tehnyt Heidi Vaittinen yhteistyössä ryhmäläisten kanssa. Ryhmää ohjaa Heidi Vaittinen ja apuohjaaja Heini Karhunen.

Jarmankka

Jokioisten Nuorisoseura TAhdittomat

Yökylään
Yökylään lähti tanssijoiden ideasta. Yhdessä mietittiin asioita joita yökyläilyyn kuuluu, miten ne saadaan tanssin keinoin tuotua esiin, tehtiin yhdessä askelsarjoja yms.  Koreografian tehnyt ryhmä yhdessä ohjaajan kanssa. Ryhmää ohjaa Tiina Mattila.

Streetdance 8-10-vuotiaat

Porin nuorisoseura

Friend like me
Halusimme tuoda lapsille piristystä tähän vaikeaan aikaan ja valitsimme pirteän kappaleen, johon teimme menevän, mutta taitotasoon sopivan koreografian. Seuramme kevätkausi alkoi myöhemmin tänä vuonna ja tässä on kaikki, mitä olemme saaneet harjoiteltua kevään aikana. Ryhmää ohjaa Henrietta Nickberg ja Emilia Elonen.

Visuaaliset taiteet

Anni Hietala

VISUAALISET TAITEET

Suomen suurimmat kakkukahvit
Nuori taiteilija Anni Hietala 14v. on tehnyt kuvan suomen suurimmista kakkukahveista. Työ on lyijyvärikynä työ kooltaan 19 x 20cm.

Lenni Eloranta

VISUAALISET TAITEET

Nuorisoseuran synttärikahville tuhatjalkaisesti
Tuhatjalkainen menossa suurille kakkukahveille, tuhatjalkaa. Olisiko saappaasta apua? Kollaasi pahvipaperille.

Sanataiteet

Ossi Eloranta

SANATAITEET

Mysteerikala
Yksitoistavuotiaan Ossi Elorannan tarina Mystreerikala kertoo tarinan Kissa Kalatuksesta ja Kalastaja Ramista joiden kalastusmatkalla jää koukkuun jotain mystistä.  

Äänestä

Nuorisoseurat Lounais-Suomi

Nuorisoseuratoiminta on sitoutumatonta kulttuuriharrastustoimintaa, jonka harrastusaloja ovat mm. tanssi, musiikki, teatteri ja liikunta. Toimintaa järjestävät paikallisyhdistykset Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueilla. 

Nuorisoseurat Lounais-Suomen aluetoimisto toimii näiden kolmen maakunnan paikallisseurojen tukena ja järjestää harrastustoimintaa tukevia tapahtumia, koulutuksia ja muuta toimintaa.

Aluetoimistoa ylläpitää Suomen Nuorisoseurat ry. Nuorisoseurojen toimintaa ohjaa Tekemisen riemua 2019-2021 -kolmivuotisohjelma sekä Nuorisoseurat 2020 -strategia.

Toimintamme lähtökohtina ovat osallisuus, yhteisöllisyys ja yhdenvertaisuus. Nimensä mukaan toiminnan keskiössä ovat lapset ja nuoret, mutta toimintaa on tarjolla kaiken ikäisille.  Mukaan pääsevät kaikki!

050 340 6566
tiina.koskinen@nuorisoseurat.fi