Kalkkareitten kulttuurikeikka
Kalkkareitten kulttuurikeikka

Kalkkareitten Kulttuurikeikka on Nuorisoseurat Lounais-Suomen alueen lasten ja nuorten taidetapahtuma, jonka ytimessä ovat katselmusesitykset, työpajatoiminta ja iloinen yhdessä oleminen.
Tapahtuman tavoitteena on lasten ja nuorten kulttuurisen harrastustoiminnan tukeminen ja edistäminen nuorisoseuroissa.

Vallitsevan koronapandemiatilanteen vuoksi olemme joutuneet tekemään päätöksen, että Kalkkareitten Kulttuurikeikkaa ja Karjalaisen Nuorisoliiton Kevätpäiviä ei järjestetä tänä vuonna live-tapahtumina. Noudatamme kaikessa toiminnassamme Aluehallintovirastojen linjauksia ja haluamme, että tapahtumamme ovat osallistujille turvallisia. Tämän hetkisen tiedon perusteella näyttää epätodennäköiseltä, että tapahtuma olisi mahdollista ja turvallista toteuttaa maaliskuussa kasvokkain, joten emme ikävä kyllä voi jatkaa sellaisen tapahtuman suunnittelua.


Live-tapahtuman sijaan järjestämme Kalkkareitten Kulttuurikeikan viimevuotiseen tapaan etätapahtumana. Etätapahtumaan osallistutaan esitystallenteella, josta osallistujat saavat palautteen raatilaisilta etäyhteyksiä käyttäen. Ilmoittautuminen etätapahtumaan alkaa tammikuun lopulla ja lisätietoja osallistumisesta on luvassa pian tällä sivulla. Kalkkareitten etätapahtumaan voi osallistua kaikilla katselmuslajeilla.


Karjalainen Nuorisoliitto järjestää oman korvaavan tilaisuutensa kansantanssiryhmille myöhemmin keväällä, tästä tulee lisätietoa heidän sivuilleen karjalainennuorisoliitto.fi.


Aluetoimiston kanssa tapahtumaa on järjestämässä Tampereen Nuorisoseura ja Sottiisi Fun Club.


KALKKAREITTEN KATSELMUSLAJIT

Tanssi

KANSANTANSSI

Kansantanssiesitykset. Maksimikesto
alle 15-vuotiaat 3-5 min, yli 15-vuotiaat 5-8 min.
Palaute Kevätpäivien raatilaisilta


MUUT TANSSIT

Hiphop-, showtanssi-, nykytanssi- ja vapaa tanssi -esitykset. Myös muiden tanssilajien esityksillä voi osallistua..
Esityksen maksimikesto 8 min.

Musiikki

Soitto- ja lauluesitykset, soolot, duot ja ryhmät. Esityksen maksimikesto 5 min

.

Näyttämöilmaisu

Teatteri- ja sirkusesitykset, lausunta. Myös muilla näyttämöilmaisuesityksillä voi osallistua. Esityksen maksimikesto 20 min. 


ennakkolajit

Ennakkolajien aiheet 2022:

Kevätpäivä Kangasalla

Yhteistyö


Visuaaliset taiteet

Kädentaidot, valokuvaus, videoteokset, kuvataide. Myös muilla visuaalisen taiteen teoksilla voi osallistua.


Sanataiteet

Runot, kirjoitelmat, lyriikka, novellit. Myös muilla sanataiteen teoksilla voi osallistua. Tekstien maksimipituus 400 sanaa.
tarkemmat osallistumissäännöt löydät täältä RAATILAISET

Kalkkareitten raati esitellään tässä myöhemmin keväällä.


Nuorisoseurat Lounais-Suomi

Nuorisoseuratoiminta on sitoutumatonta kulttuuriharrastustoimintaa, jonka harrastusaloja ovat mm. tanssi, musiikki, teatteri ja liikunta. Toimintaa järjestävät paikallisyhdistykset Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueilla. Myös aluetoimisto tuottaa harrastustoimintaa ja on mukana erilaisissa hankkeissa ja kehitystoiminnassa.

Nuorisoseurat Lounais-Suomen aluetoimisto toimii Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen paikallisseurojen tukena ja järjestää harrastustoimintaa tukevia tapahtumia, koulutuksia ja muuta toimintaa.

Aluetoimistoa ylläpitää Suomen Nuorisoseurat ry. Nuorisoseurojen toimintaa ohjaa Tekemisen riemua 2019-2021 -kolmivuotisohjelma sekä Nuorisoseurat 2020 -strategia.

Toimintamme lähtökohtina ovat osallisuus, yhteisöllisyys ja yhdenvertaisuus. Nimensä mukaan toiminnan keskiössä ovat lapset ja nuoret, mutta toimintaa on tarjolla kaiken ikäisille.  Mukaan pääsevät kaikki!

050 340 6566
tiina.koskinen@nuorisoseurat.fi