Kalkkareitten kulttuurikeikka
-etätapahtuma
10.3.-24.3.2022
Kalkkareitten kulttuurikeikka

Kalkkareitten Kulttuurikeikka on Nuorisoseurat Lounais-Suomen alueen lasten ja nuorten taidetapahtuma, jonka ytimessä ovat katselmusesitykset, työpajatoiminta ja iloinen yhdessä oleminen. Tapahtuman tavoitteena on lasten ja nuorten kulttuurisen harrastustoiminnan tukeminen ja edistäminen nuorisoseuroissa.KALKKARIT OVAT PÄÄTTYNEET, KIITOS KAIKILLE OSALLISTUJILLE JA ÄÄNESTÄJILLE!


ENITEN ÄÄNIÄ YLEISÖLTÄ SAI KOSKEN TL NUORISOSEURAN PIRPANAT LEMPPARITANHUT-ESITYKSELLÄÄN! ONNITTELUT!


Äänestäjien kesken arvottu palkinto meni Kristian Rajalalle. Voittajiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä.


Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt, kiitos kaikille osallistujille!


Kalkkareitten Kulttuurikeikkaa vietetään tänä vuonna etätapahtumana verkossa.

Katselmuksiin osallistutaan tallenteilla, jotka tulevat näkyviin tälle sivustolle. 


Kaikki osallistujat saavat palautteen oman alan raatilaisilta Zoom-alustan välityksellä, palaute toimitetaan myös kirjallisena. Lisäksi yleisö saa äänestää oman suosikkinsa kaikista katselmusesityksistä ja –teoksista.

Eniten yleisöääniä kerännyt saa lahjakortin Suomalaiseen Kirjakauppaan. Muita palkintoja Kalkkareilla ei tällä kertaa jaeta. Äänestäjien kesken arvotaan Nuorisoseurojen tuotepalkinto.

Ilmoittautuminen on auki 19.2.2022. asti. Katselmusesityksiä- ja teoksia voi toimittaa myös ilmoittautumisen jälkeen, esitys- ja teostallenteiden tulee olla perillä 5.3.2022 mennessä. 

Katselmusesitykset ja –teokset ovat nähtävissä ja yleisön äänestettävissä tällä sivustolla  10.3.-24.3.2022.


Palautepäivä kaikille osallistujille on la 19.3.2022 klo 11 alkaen.  Tarkka palauteaika kerrotaan osallistujille ilmoittautumisajan päätyttyä henkilökohtaisesti.


Osallistuminen tapahtumaan on maksutonta.


Kalkkareitten 13-16 -vuotiaiden osallistujien on mahdollista jatko-osallistua Nuori Kulttuuri On Air -tapahtumaan Kalkkareitten kautta. Lisätietoja osallistumisohjeissa.


KALKKAREITTEN KATSELMUSLAJIT

Tanssi

Kansantanssi- hiphop-, showtanssi-, nykytanssi- ja vapaa tanssi -esitykset. Myös muiden tanssilajien esityksillä voi osallistua. Maksimikesto 8 min.


Musiikki

Soitto- ja lauluesitykset, soolot, duot ja ryhmät. Esityksen maksimikesto 5 min

.

Näyttämöilmaisu

Teatteri- ja sirkusesitykset, lausunta. Myös muilla näyttämöilmaisuesityksillä voi osallistua. Esityksen maksimikesto 20 min. Visuaaliset taiteet

Kädentaidot, valokuvaus, videoteokset, kuvataide. Myös muilla visuaalisen taiteen teoksilla voi osallistua. 
Aihevaihtoehtoina yhteistyö ja Kevätpäivä Kangasalla.


Sanataiteet

Runot, kirjoitelmat, lyriikka, novellit. Myös muilla sanataiteen teoksilla voi osallistua. Tekstien maksimipituus 400 sanaa.
Aihevaihtoehtoina yhteistyö ja Kevätpäivä Kangasalla.RAATILAISET

Raadin nimeä klikkaamalla voit tutustua raatilaisiin.

Tanssiraati

Johanna Hurme


Olen Johanna aka Hi7eHi7e. Tanssija, dj, kulttuurituottaja, SADE ry:ssa toimintakorrdinaattorina ja elämänmallia Hip Hop -kulttuurissa ammentava vieras. Minut voi myös nähdä Kerho Kerho räp-kollektiivin mukana keikoilla dj:nä, sekä juoksemassa Call out Suomi®-tapahtumissa tuottajan roolissa. Oma tanssihistoriani on pääosin katutanssilajien puolelta, mutta tutkimusmatkaa olen tehnyt myös Afron, Nykytanssin ja Butohin maailmaan. Olen opiskellut tanssi- ja liiketerapiaa, sekä tanssipedagogiikkaa aikuisiällä, jonka kautta olen oppinut tanssin syvempiä merkityksiä niin esiintyjälle kuin yleisöllekin. On kunnia päästä katsomaan ja kannustamaan teidän kaikkien esityksiä sekä inspiroitumaan tanssista.

Kuva:Krijsta Järvelä

Paula Kettu


Tanssinopettaja, koreografi, tanssija, taiteen moniosaaja.

Musiikkiraati

Panu Ukkonen


Olen tamperelainen musiikinopettaja ja muusikko. Musiikki on ollut aina tärkeä osa elämääni. Lapsena aloitettu musiikkiharrastus on jatkunut aikuisuuteen asti ja musiikki on myös työni ytimessä. Soitan erilaisissa bändeissä, teen sovituksia ja sävellän. Pääinstrumenttini ovat basso, klarinetit ja laulu.

Tiina Koskinen


Olen koulutukseltani etnomusikologi ja aktiivinen musiikkitoimija vapaa-aikana. Minulla on bändi, jossa sävellän ja sanoitan, lisäksi toimin laulajana ja kosketinsoittajana. Olen tehnyt keikkoja noin 15 vuoden ajan bändin kanssa tai soolona. Nuoruudessani opiskelin pianon soittoa, myöhemmin olen opetellut laulamista sekä sellon ja kitaran soittoa. Olen myös työskennellyt erilaisten ryhmien kanssa musiikkiohjaajana. 

Näyttämöilmaisuraati

Sami Sivonen


Miun teatteripolkuni alkoi 20 vuotta sitten Imatralta Vuoksenniskan Nuorisoseuran IRTI-Teatterista. Kävin opiskelemassa Kokkolassa, ja tällä hetkellä ohjaan lasten, nuorten sekä aikuisten harrastajaryhmiä. Ensi-iltoja on kertynyt lähemmäs sata. Välillä esiinnyn itsekin mm. murhamysteereissä. Nautin sähäkästä ja isosta ilmaisusta näyttämöllä sekä teatterirakennusten maagisesta tunnelmasta.

Jyri Siimes


Teatteri-ilmaisun opettaja, Tampereen poikateatteri Sällien ohjaaja, teatterialan moniosaaja.


Visuaaliset taiteet -raati

Riikka Järvinen
KUVATAIDE


Olen kulttuurituottaja (YAMK) ja minua sydäntä lähellä on aina ollut taiteen tuottaminen, tekeminen ja kokeminen. Työelämässä olen ollut usein tuotannollisilla puolilla ja mahdollistanut toimintaympäristöjä eri ikäisten kulttuurikokemuksille. Vapaa-ajallani olen taas itse innokas maalaaja, joka mielellään leikkii väreillä ja yhdistelee tekniikoita erilaisiksi kokonaisuuksiksi. Taiteen tekeminen antaa mielestäni vapauden luovuudelle ja suorittamisesta irti päästämiselle. Miellänkin taiteen tekemisen kaikille avoimeksi leikkikentäksi, joka mahdollistaa jokaiselle mieleisen ympäristön löytämisen, ja siellä sääntöjen mukaan toimimisen tai niillä leikittelyn. Taiteeseen liittyy aina myös tulkintojen kiehtova ja moninainen kirjo: teemme kukin omat tulkintamme teoksista ja uskon, että taiteen tekijä jakaa aina itsestään jotain merkityksellistä taiteen avulla. 

Anna Raita

KÄSITYÖT

Aukusti Palosaari

VALOKUVA- JA VIDEOTAIDE

Sanataideraati

Terhi Viljanen

 

Olen nukketeatteri- ja sanataideohjaaja. Tykkäsin jo ennen kuin opin lukemaan ja kirjoittamaan hassutella vääntelemällä ja kääntelemällä sanoja. Myöhemmin opin, että sanoilla voi tehdä paljon muutakin. Pitämissäni sanataidetyöpajoissa olen saanut kuulla monia koskettavia tarinoita.  Jotkut ovat olleet totta ja jotkut keksittyjä. Kaikki kirjoittajilleen merkityksellisiä. Olen kirjoittanut monta käsikirjoitusta nukketeatteriin. Nautin, kun saan kuljettaa tarinaa mieleni mukaan ja kehitellä erilaisia roolihahmoja. Joskus tarina ei tottele kynääni , vaan se lähtee kulkemaan omia polkujaan. Kokemuksesta voin sanoa, että sille polulle kannatta rohkeasti lähteä mukaan.

Nuorisoseurat Lounais-Suomi

Nuorisoseuratoiminta on sitoutumatonta kulttuuriharrastustoimintaa, jonka harrastusaloja ovat mm. tanssi, musiikki, teatteri ja liikunta. Toimintaa järjestävät paikallisyhdistykset Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueilla. Myös aluetoimisto tuottaa harrastustoimintaa ja on mukana erilaisissa hankkeissa ja kehitystoiminnassa.

Nuorisoseurat Lounais-Suomen aluetoimisto toimii Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen paikallisseurojen tukena ja järjestää harrastustoimintaa tukevia tapahtumia, koulutuksia ja muuta toimintaa.

Aluetoimistoa ylläpitää Suomen Nuorisoseurat ry. Nuorisoseurojen toimintaa ohjaa  2022-2024 -kolmivuotisohjelma sekä Nuorisoseurat 2030 -strategia.

Toimintamme lähtökohtina ovat osallisuus, yhteisöllisyys ja yhdenvertaisuus. Nimensä mukaan toiminnan keskiössä ovat lapset ja nuoret, mutta toimintaa on tarjolla kaiken ikäisille.  Mukaan pääsevät kaikki!

050 340 6566
tiina.koskinen@nuorisoseurat.fi