Pitkä jono iloisia lapsia ja nuoria ulkona.

Jäsenpalvelut

Aluetoimisto on olemassa paikallisia seuroja varten ja tarjoaa seuroille erilaisia jäsenpalveluja. Tutustu jäsenpalveluihin ja hyödynnä palveluita oman seurasi käyttöön!

Seurakäynnit

Seurakäyntien tehtävänä on kehittää seuratoimintaa ja yhteistyötä sekä päivittää kuulumisia aluetoimiston ja seurojen välillä. Seurakäynti on hyvä tapa tutustua työntekijöihin ja toisinpäin! Seurakäynnillä keskustellaan seuran toiminnasta, tuen tarpeesta ja uusista mahdollisuuksista. Seurat pääsevät esittelemään toimintaansa ja taloaan ja antamaan palautetta piiri- ja valtakunnalliselle järjestölle. Jokainen seura ja seurakäynti on erilainen, niinpä aiheetkin voivat vaihdella koulutustarpeista seurantalon rakennustekniikkaan tai ohjaajahuollosta parhaaseen kahvakuulan painoon.

Seurakäyntejä järjestetään yksittäisinä seuratapaamisina tai aluetapaamisina, joihin kokoontuu useampi seura samalla kertaa.

Kutsu toiminnanohjaaja seurakäynnille!

Syksyn 2021 tapaamisten aikataulu:

 • Ke 22.9. klo 18-20, Poikkitaiteilijat ry, Saran harrastekeskus (Antinraitti 7, 39980 Sara)
 • Ma 4.10. Klo 18-20, Lasten ja Nuorten Satumatto, Haiharan kahvikamari (Haiharankatu 30, 33710 Tampere)
 • Ke 20.10. Klo 18-20, Tarvasjoen Nuorisoseurantalo Vuorilinna (Salomäentie 9, 21450 Tarvasjoki)
 • Ke 20.10. Klo 18-20, Ruoveden Pihlajalahden Nuorisoseurantalo (Pihlajalahdentie 776, 34600 Ruovesi)
 • To 21.10. Klo 18-20, Pyhämaan Nuorisoseurantalo (Pyhämaantie 1076, 23930 Pyhämaa)
 • Ma 15.11. Klo 18-20, Vesilahden Nuorisoseurantalo (Rautialantie 139, 37470 Vesilahti)
 • Ke 17.11. Klo 18-20, Hämeenkyrön Nuorisoseurantalo Kyrölä (Laivatie 3, 39100 Hämeenkyrö)
 • Ke 17.11. Klo 18-20, Tursan Nuorisoseurantalo (Oriniementie 799, 31860 Tursa
 • To 18.11. Klo 18-20, Ulvilan Nuorisoseurantalo (Välmäntie, 28400 Ulvila)

  Ilmoittaudu tapaamiseen aina viikkoa ennen täältä.
 • Viestintätuki

  Nuorisoseurat ovat luoneet jäsenseuroille viestinnän palvelulupauksen. Lupaamme jäsenyhdistyksillemme tukea ja neuvontaa, graafisen
  ilmeen, viestinnän tukimateriaaleja, viestintämateriaalien tuottamista, koulutusta, tiedon levittämistä eri
  kanavissa sekä kotisivut ja viestinnän ohjelmistoja jäsenetuhintaan. Tutustu tarkemmin viestinnän palvelulupaukseen ja materiaaleihin.

  Aluetoimisto mainostaa ja markkinoi paikallisseurojen tapahtumia ja toimintaa sosiaalisessa mediassa ja kuukausitiedotteissa. Muista ilmoittaa seurasi tapahtumat aluetoimistolle! Aluetoimiston voi merkitä Facebookissa ja Instagramissa seuran julkaisuihin ja lisätä rinnakkaisjärjestäjäksi tapahtumiin, jotta seuran tapahtumat ja ilmoitukset löytyvät helpommin.

  Tiedotteet

  Kuukausitiedote

  Nuorisoseurat Lounais-Suomen aluetoimisto julkaisee kuukausittain sähköisen kuukausitiedotteen, joka kokoaa yhteen ajankohtaiset asiat niin alueellisesti kuin valtakunnallisestikin. Myös seurat voivat lähettää tiedotteita sähköiseen kuukausitiedotteeseen. Tiedote ilmestyy aina kuun loppupuolella (poislukien heinäkuu).

  Liity kuukausitiedotteen saajaksi 
  Lue uusin kuukausitiedote

  Kuukausitiedotteen rekisteriseloste

  Nuorisoseuralehti

  Nuorisoseuralehti on järjestön jäsenlehti, joka ilmestyy 4 kertaa vuodessa. Lehti toimitetaan maksutta kaikkiin jäsentalouksiin. Voit lähettää juttuehdotuksia osoitteeseen toimitus@nuorisoseurat.fi. Lue Nuorisoseuralehti verkossa..

  Valtakunnalliset Nuorisoseuratiedotteet

  Voit tilata itsellesi sähköpostiin myös Nuorisoseurapostin, joka on tarkoitettu kaikille nuorisoseurojen aktiiveille. Tilattavissa myös Tanssin ja Teatterin uutiskirjeet. Tutustu uutiskirjeisiin.

  Aluesanomat

  Nuorisoseurat Lounais-Suomen jäsenlehti Aluesanomat ilmestyy muutaman kerran vuodessa sähköisenä julkaisuna. Lehden pääpaino on seurojen toiminnasta kertovissa jutuissa, ja seurat voivatkin lähettää lehteen artikkeleita ja tiedotteita toiminnastaan ja tapahtumistaan. Ilmoittaminen on ilmaista.

  Lue uusin Aluesanomat
  Lue uusin Aluesanomat PDF-tiedostona

  Lue vanhoja Aluesanomia täältä.

  Ohjaajahuolto

  Ohjaajat ovat tärkeä osa harrastustoimintaa ja Nuorisoseuroissa halutaankin pitää ohjaajista huota. Ohjaajahuolto aluetoimistossa koostuu ohjaajille suunnatuista tapahtumista, koulutuksista, virikemateriaalista ja tuesta.


  Seuran työkalupakki

  Nuorisoseurojen työkalupakista löydät pohjia, oppaita, aineistoja ja vinkkejä järjestö- ja ohjaustyöhön nuorisoseuroissa. 

  Muut jäsenpalvelut

  Nuorisoseurojen jäsenenä saat lisäksi monia muita palveluita, etuja ja opastusta. Tutustu Suomen Nuorisoseurat ry:n jäsenpalvelut ja -edut sivustoon!.