Kalkkareitten Kulttuurikeikka -etätapahtuma verkossa 22.3.-2.4!

Aiemmin suunniteltua live stream -tapahtumaa ei pystytä toteuttamaan uusien, tiukentuneiden koronarajoitusten vuoksi. Tämän vuoksi Kalkkareita vietetään verkkotapahtumana 22.3.-2.4.2021. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme ihastella alueemme lasten ja nuorten katselmusesityksiä virtuaalisesti. Katselmusesitykset tulevat tälle sivulle nähtäväksi maanantaina 22.3. Esitykset ovat nähtävissä 2.4. asti. Yleisön on mahdollista äänestää omaa suosikkiaan videoiden esilläoloaikana.

Moni tapahtumaan ilmoittautunut ryhmä ei pystykään toteuttamaan omaa katselmusesityksen tallentamista tiukentuneiden koronarajoitusten vuoksi. Tasapuolisuuden vuoksi tänä vuonna Kalkkareilla ei jaeta palkintoja. Ne ryhmät ja esiintyjät, jotka pystyvät toteuttamaan katselmusesityksensä tallentamisen tai lähettämään katselmustyönsä, saavat kuitenkin raatilaisilta palautteen. Palautteet annetaan ryhmien ja raatilaisten välillä etäyhteyksiä käyttäen ja osallistujat saavat myös kirjallisen palautteen.

Kalkkareitten Kulttuurikeikka -etätapahtuman järjestävinä seuroina ovat Porin Nuorisoseura ja Ulvilan Nuorisoseura yhteistyössä Nuorisoseurat Lounais-Suomen aluetoimiston kanssa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt. 

Katselmukset

Katselmuksiin osallistutaan lähettämällä oma esitys tallenteena ennakkoon. Tallenteet ja ennakkotyöt tulevat nähtäville tälle verkkosivulle ma 22.3.

Tarkemmat tiedot katselmusten toimittamisesta sekä on lähetetty sähköpostitse tapahtumakutsun mukana ja löytyvät myös tältä sivulta. 

Raatilaiset

Kalkkareitten Kulttuurikeikan raadissa toimivat henkilöt ovat oman alansa ammattilaisia tai pitkän linjan harrastajia. Alla olevien esittelyiden avulla pääset tutustumaan raatilaisiin paremmin.

Pääset tutustumaan tästä raatilaisiin.


Katselmuslajien sarjat


Musiikki
Lajeina soitto, laulu, bändit jne. Esityksen suositeltu maksimikesto 5 min.

Näyttämöilmaisu
Lajeina teatteri, sirkus, lausunta jne. Esityksen suositeltu maksimikesto 20 min. 

Tanssi
Lajeina kansantanssi, nykytanssi, showtanssi, vapaa tanssi, hip hop jne. Esityksen suositeltu maksimikesto 8 min. 

Ennakkokatselmuslajien sarjat

Ennakkokatselmuslajien aiheena on tänä vuonna Suomen suurimmat kakkukahvit ja
Poikkeusajan tunnekirjo.

Visuaaliset taiteet
Lajeina kädentaidot, valokuvaus, kuvataide, videokuvaus jne. 

Sanataiteet
Lajeina kirjoitelmat, runot, lyriikat jne. Tekstin suositeltu maksimipituus 400 sanaa 

Ennakkolajien työt ja katselmustallenteet on oltava perillä 17.3. mennessä.

Lukekaa Katselmusten videointiohjeet ennen tallenteen tekemistä. Katselmustallenteista lähetetään latauslinkki sähköpostitse osoitteeseen tiina.koskinen@nuorisoseurat.fi.  Sähköisesti toimitettavat ennakkokatselmustyöt (sanataide, valokuvat ja videot) lähetetään samaan osoitteeseen. Videoteoksista toivomme latauslinkin. Videon lataamiseen löytyy ohjeita katselmusvideoiden ohjeistuksesta.

Ennakkolajeista kuvataidetyöt ja käsityöt toimitetaan postitse osoitteeseen Nuorisoseurat Lounais-Suomi, Yhteisötalo Otava, Otavankatu 5, 28100 Pori.

Kerro latauslinkkiä lähettäessäsi tai liitä ennakkotyöhön mukaan ryhmän/esittäjän nimi sekä esityksen/teoksen nimi, jotta teos on helppo yhdistää ilmoittautumisten mukana lähetettyiin tietoihin.


Osallistumismaksu

Osallistumismaksua ei peritä tämän vuoden tapahtumassa.

Kolme erillistä kuvaa tanssivista lapsista.


Yleistä Kalkkareista

Kalkkareitten Kulttuurikeikka on tapahtuma, jonka tavoitteena on lasten ja nuorten kulttuurisen harrastustoiminnan tukeminen ja edistäminen nuorisoseuroissa. Tapahtuma mahdollistaa harrastajien keskinäisen kohtaamisen ja esiintymisen tarjoten osallistujilleen paitsi monipuolisia kulttuurielämyksiä myös mahdollisuuden rakentavan ja kannustavan palautteen saamiseen omasta harrastuksestaan. Tapahtuman järjestämisestä vastaa Lounais-Suomen Nuorisoseurojen Tampereen toimipiste sekä vuosittain vaihtuva paikallisseura.

Kulttuurikeikan ohjelman ytimen muodostavat katselmukset ja työpajatoiminnot. Esitysten arvioinnista ja esityskohtaisen palautteen antamisesta vastaavat lajeittain nimettävät asiantuntijaraadit. Katselmussarjoina ovat tanssi, musiikki, ja näyttämöilmaisu. Ennakkolajeina lasten ja nuorten on mahdollisuus osallistua visuaalisten taiteiden ja sanataiteiden katselmuksiin. Työpajoissa tutustutaan erilaisiin harrastelajeihin kädentaidosta liikuntaan.

Kalkkareitten Kultturikeikka on saanut uuden visuaalisen ilmeen. Uudessa logossa haluttiin kunnioittaa vanhaa perinnettä, mutta kuitenkin päivittää se paremmin tapahtumaa kuvaavaksi. Uudessa logossa halusimme tuoda esiin monipuolisesti eri taidemuotoja, joita Kalkkareilla esitetään. Uuden ilmeen on suunnitellut media-assistentti Joni Sivonen.