Toiminta

Kalkkareitten Kulttuurikeikka

Kalkkareitten Kulttuurikeikka -tapahtuman tavoitteena on lasten ja nuorten kulttuurisen harrastustoiminnan tukeminen ja edistäminen Nuorisoseuroissa. Tapahtuma mahdollistaa harrastajien keskinäisen kohtaamisen ja esiintymisen tarjoten osallistujilleen paitsi monipuolisia kulttuurielämyksiä myös mahdollisuuden rakentavan ja kannustavan palautteen saamiseen omasta harrastuksestaan. Kulttuurikeikan ohjelman ytimen muodostavat katselmukset ja työpajatoiminnot. 
Lue lisää tapahtumasta.

Luova lava -toiminta

Luova Lava -toiminta on Nuorisoseurojen esittävien taiteiden leiri- ja kerhotoimintaa, jossa sisältönä on pääosin teatteri, tanssi ja musiikki. Lasten oma luovuus ja osallisuus ovat keskeisiä toiminnan elementtejä. Luova lava on matalan kynnyksen taidetoimintaa – osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta taiteen harrastamisesta. Luova lava kerho- ja leiritoimintaa voi järjestää jokainen nuorisoseura halutessaan.
Ota yhteyttä aluetoimistoon, mikäli seurasi haluaa alkaa järestää Luova lava -toimintaa, autamme mielellämme!

Lue lisää Luova lava -toiminnasta.

Ramppikuume-tapahtuman logo

RAMPPIKUUME

Ramppikuume on valtakunnallinen nuorisoteatteritapahtuma 13-20-vuotiaille nuorille. Tapahtuma järjestetään vuosittain Kankaanpäässä. Tapahtuma koostuu esityskatselmuksesta sekä koulutuspajoista. Päivät tarjoavatkin nuorille ainutlaatuisen mahdollisuuden esiintyä, nähdä nuorisoteatteriryhmien esityksiä ympäri Suomen sekä kouluttautua alan ammattilaisten ohjauksessa.
Tutustu tapahtumaan lisää.

Koulutukset

Aluetoimisto järjestää koulutuksia paikallisseurojen toiminnan kehittämisen tueksi. Aiheina ovat esimerkiksi hallitustyöskentely paikallisseurassa ja erilaiset ohjaustyötä tukevat koulutukset.
Lue koulutuksista lisää.

Tempoa Tenaviin -toiminnan tunnus

Tempoa Tenaviin

Tempoa Tenaviin -musiikkiliikuntaryhmät ovat lasten ja aikuisten yhteisiä kohtaamispaikkoja, jossa liikutaan, leikitään, lauletaan ja temppuillaan. Lapsen ja aikuisen yhteinen harrastus yhdistelee taitavasti tanssia, sirkusta, liikuntaa ja musisointia. Toiminnan tavoitteena on lapsen ja aikuisen välisen vuorovaikutuksen lisääminen ja lapsen kokonaisvaltaisen kehityksen tukeminen musiikin ja liikunnan keinoin.
Tutustu Tempoa Tenaviin -toimintaan.

Improliiga

Improliiga-illoissa harrastajateattereiden muutaman hengen (3-6 henkilöä) ryhmät käyvät leikkimielisiä kilpailuja improvisaation keinoin. Otteluillat ovat yleisölle avoimia teatteri-iltoja. Noin kaksi tuntia kestävissä illoissa nähdään 2-4 joukkueen lukuisia eri improvisaatiomenetelmin tehtyjä esityksiä. Improliigoissa tärkeintä ei voitto, ei edes ylivoimainen voitto, vaan kohtaaminen, heittäytyminen ja itsensä ylittäminen. Jokainen osaa improvisoida!
Lue lisää Improliigasta.

Louste

Louste on Lounais-Suomen alueen valtuutetuista, varavaltuutetuista ja muista Nuorisoseurojen valtakunnallisiin luottamustehtäviin valituista muodostuva Lounais-Suomi team, joka vahvistaa valtuutettujen roolia aluetoimiston toiminnan kehittämisessä ja toimii viestinviejänä paikallisseurojen ja aluetoimiston ja liiton välillä. 
Tutustu Lousteen toimintaan.