Raatilaiset 2021

Jutta Wrangén

Tanssi

Tanssinopettaja (AMK), koreografi.

Itse kulttuurikeikkailija vuosina 89-97. Olen tehnyt tanssin alalla töitä lasten ja aikuisryhmien parissa parisenkymmentä vuotta. Katselmuksissa on aina yhtä hienoa olla mukana kannustamassa ja antamassa palautetta. Tsemppiä kovasti osallistujille! 

Johanna hurme

Tanssi

Olen Johanna aka Hi7eHi7e. Tanssija, dj, kulttuurituottaja, SADE ry:n puheenjohtaja ja elämänmallia Hip Hop -kulttuurissa ammentava vieras. Minut voi myös nähdä Kerho Kerho räp-kollektiivin mukana keikoilla dj:nä, sekä juoksemassa Call out Suomi®-tapahtumissa tuottajan roolissa. Oma tanssihistoriani on pääosin katutanssilajien puolelta, mutta tutkimusmatkaa olen tehnyt myös Afron, Nykytanssin ja Butohin maailmaan. Olen opiskellut tanssi- ja liiketerapiaa, sekä tanssipedagogiikkaa aikuisiällä, jonka kautta olen oppinut tanssin syvempiä merkityksiä niin esiintyjälle kuin yleisöllekin. On kunnia päästä katsomaan ja kannustamaan teidän kaikkien esityksiä sekä inspiroitumaan tanssista.

 

TIINA kOSKINEN

Musiikki

Olen koulutukseltani etnomusikologi ja aktiivinen musiikkitoimija vapaa-aikana. Minulla on oma bändi, jossa sävellän ja sanoitan kappaleet, lisäksi toimin laulajana ja kosketinsoittajana. Olen tehnyt keikkoja noin 15 vuoden ajan bändin kanssa tai soolona. Nuoruudessani opiskelin pianon soittoa musiikkiopistossa, myöhemmin olen opetellut myös sellon ja kitaran soittoa. Olen myös työskennellyt erilaisten ryhmien kanssa musiikkityöpajaohjaajana. Musiikista nauttiminen, joko henkilökohtaisesti tai muiden ilon seuraaminen, on suuri voima elämässäni.

TIMO RIUTTANEN

Musiikki, visuaaliset taiteet valokuva, video, kuvataide

Olen Timo, 27- vuotias harrastelija valokuvaaja Porista. Olen valokuvannut 13- vuotiaasta lähtien enemmän tai vähemmän omaksi ilokseni. Myöhemmin valokuvaus alkoi kiinnostaa enemmän, ja aloin itseopiskelemaan alaa kuuntelemalla vinkkejä ammattilaisilta sekä kirjallisuutta hyödyntäen. Nyt olen sivutoimisena kevytyrittäjänä valokuvannut enemmän tosissaan nelisen vuotta. Taiteellinen ja valokuvauksellinen silmä on kehittynyt vuosien varrella, eikä kehitys varmasti tule loppumaan. Lisäksi olen harrastanut musiikkia koko ikäni niin bänditoimintana, kuin itsenäisenä soittajana/laulajana/biisintekijänä. Tällä hetkellä perhe ja työ vievät aikaa paljon, joten musiikkiharrastus on toistaiseksi satunnaista musisointia laulaen tai soitellen pianoa/kitaraa. Jokatapauksessa musiikki, valokuvaus ja yleisesti luovat taiteenlajit on osa jokapäiväistä arkeani. Musiikkia kuuntelen päivittäin, ja mielestäni kaikki mitä ympärillämme tapahtuu on osa suurta taidenäyttelyä.

Anne Rinnetmäki

Näyttämötaiteet

Olen yli 40 vuotta teatteria tehnyt porilainen, jonka intohimo on edelleen teatteri. Näihin vuosiin on mahtunut näyttelemistä, ohjaamista, käsikirjoittamista, tuottamista, tarpeistamista jne., ja on näihin vuosiin mahtunut myös muutama oopperaprojektikin.Minua kiinnostavat myös monitaiteelliset projektit sekä nuorisotyö kaikissa sen muodoissa. Puhutteleva ja koskettava esitys on parasta mitä tiedän ja siksi jaksan aina uskoa esittävän taiteen voimaan.

Karoliina Hursti

Näyttämötaiteet

Olen pitkäaikainen teatterinharrastaja ja koulutukseltani filosofian maisteri, pääaineena teatterin ja draaman tutkimus. Olen opiskellut myös draamakasvatusta. Harrastajana olen näytellyt paljon, sekä myös ohjannut, kirjoittanut ja tuottanut esityksiä. Minulla on kokemusta myös lasten ja nuorten teatteriryhmien ohjaamisesta. Nautin teatterista niin tekijänä, kokijana kuin sen mahdollistajanakin. 

Saara Villberg

Sanataide

Olen Saara, valkeakoskelaistunut 26-vuotias seikkailijasielu, joka rakastaa kirjoittamista ja oman itsensä toteuttamista sen kautta. Työskentelen tällä hetkellä sosiaaliohjaajana ja lähiesimiehen tehtävissä, mutta se ei ota pois mitään luovien osa-alueiden toteuttamisesta – päinvastoin. Luovuus on voimavara kaikessa.

Jo pienenä teimme kaksoissiskoni kanssa useita erilaisia omia tarinoita, kehittelimme omia kieliä ja muistan, kuinka äidinkielen tunneilla kirjoitin vielä viidennelläkin kerralla tarinaa, jonka muut olivat jo saaneet päätökseen ensimmäisellä kirjoituskerralla. Uuden luominen tyhjälle paperille vie mukanaan aina uudestaan. Kun itse on läsnä, voi painaa mustetta sivuille sanoilla ja tunteilla, joiden olemassaolosta ei edes tiennyt. Kirjoittajasielu minussa on kasvanut kaikki nämä vuodet mukanani. Päätin ottaa konkreettisen askeleen omaan sisimpääni kirjoittajana ja opiskelin syksyn 2019 Ahlmanin opistolla kirjoittajalinjalla. Päätin olla rohkea ja kaivaa pöytälaatikkoon piilotetut raapustukset koko maailman nähtäville – ja siitä muodostui yksi elämäni tärkeimmistä matkoista. Tällä hetkellä työstän muutamaa omaa projektia, mitkä saavat vielä kehittyä ja jonain päivänä toivon niiden ottavan siivet alleen, kun aika on oikea. Kun tutkii omaa sydäntään ja unelmiaan, löytää polun juuri sinne mihin kuuluukin – oman itsensä näköiseen elämään täynnä mahdollisuuksia. Rohkaistu, luota omaan tekemiseesi ja ota hyppy luovuuden ytimeen – sieltä voi alkaa aivan uudennäköinen polku syvempään itsensä tuntemiseen ja tunteiden ilmaisuun kaiken luovan kautta. Annetaan elämälle mahdollisuus kirjoittaa kirjaa meille – ja meidän kanssamme.

Jaana uurainen

Visuaaliset taiteet, käsityöt

Tanssiharrastus on kulkenut mukanani lapsuudesta asti. Käsitöihin hurahdin vasta aikuisiällä. Tykkään opetella uusia tekniikoita ja haastaa itseäni eri tekniikoissa. Olen mm. ommellut, kutonut, neulonut, virkannut, värjännyt kasviväreillä lankoja, huovuttanut patalapuista kenkiin. Olen valmistunut Viriketoiminnanohjaaja-Artesaaniksi vuonna 2015 ja käsityöntekijän ammattitutkinnon suoritin vuonna 2017. Olen ohjannut kädentaitoryhmiä kansalaisopistoissa.